Inwoners Harlingen dwingen inspraak af

NOS foto

"Een paar kilometer voor de kust van Harlingen wordt volgend jaar zout uit zee gehaald. Het bedrijf Frisia verwacht er veel van, maar bewoners zijn bang voor verzakking", aldus het NOS-journaal dat aanwezig was bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de Stichting Bescherming Historisch Harlingen, Frisia Zout, de gemeente Harlingen en de provincie Fryslan. Een goede zaak deze samenwerking aldus voorzitter Anneke Visser van de Vereniging Oud-Harlingen: "Het wantrouwen is verdwenen".     

KIJK NOS_JOURNAAL 24 MAART 2019

ZIE OOK OMROP FRYSLAN

LC 2019-03-15

Afspraken zoutwinning bekrachtigd

Na ruim een jaar onderhandelen wordt maandag de samenwerkingsovereenkomst rond de zoutwinning in de Waddenzee bij Harlingen bekrachtigd. Op initiatief van de Stichting Bescherming Historisch Harlingen zijn afspraken gemaakt over maatregelen om de veiligheid van de binnenstad en inwoners te waarborgen, voordat de zoutwinning door Frisia Zout in 2020 van start gaat. De overeenkomst geldt als voorbeeld van het ‘nieuwe veiligheidsdenken’ rond mijnbouwactiviteiten.

pdf2019-03-15 LC Afspraken zoutwinning na jaar bekrachtigd.pdf

Frisia Zout BV Lange Lijnbaan 15 8861 NW Harlingen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tel: 0517-492499